Werken Biezenstraat

Aanleg warmtenet, veiliger en groener (2020)

Warmtenet bijna klaar

De aanleg van het warmtenet in de Biezenstraat is binnenkort helemaal voltooid.

  • Fluvius is klaar met de aanleg tussen de Honzebroekstraat en de Weidestraat.
  • In het stuk tussen de Hoogleedsesteenweg en de Haakwegel, wordt er geasfalteerd op donderdag 3 september en vrijdag 4 september.

Meer info hierover lees je in de bewonersbrief.

foto aanleg Biezenstraat na werken warmtenet foto aanleg Biezenstraat na werken warmtenet foto aanleg Biezenstraat na werken warmtenet

Veiliger voor fietsers en voetgangers

Begin juli kreeg het grootste deel van de straat na de werken aan het warmtenet een nieuwe asfaltlaag.

  • Extra zebrapaden: ter hoogte van bakkerij ’t Biezenhof en ter hoogte van de voetgangersdoorsteek aan de Werfwegel werden twee zebrapaden aangelegd.
  • Wegversmalling: ter hoogte van de groenzone werd een wegversmalling aangebracht, die ervoor moet zorgen dat de snelheid van het verkeer verminderd wordt.
  • Verhoogd fietspad: ​fietsers worden beschermd. Aan de zijde van de groenzone wordt de fietser geleid naar een naastliggend en verhoogd fietspad.
  • Nieuwe LED-verlichting: in samenwerking met Fluvius wordt de bestaande verlichting in het najaar ook aangepast naar duurzame ledverlichting in de volledige Biezenstraat. Het witte licht van de ledverlichting zal de oversteekplaatsen nog zichtbaarder maken in het donker.

Meer groen

De bestaande groenzone wordt opgefrist en uitgebreid, zodat hij nog toegankelijker is voor de omwonenden. De aanpassingen aan de groenzone worden uitgevoerd dit najaar of voorjaar 2021, op het moment dat deze zone door de aannemers niet meer gebruikt wordt als werfstapel.

Heras Biezenstraat
Heras Biezenstraat
Heras Biezenstraat

Bekijk hier bij wie je terecht kan met jouw vragen.

Wie kan ik vragen stellen?