Werken recreatieve zone Beekstraat

Invulling van het speelplein en het sportterrein na de saneringswerken.

De recreatieve zone in de Beekstraat is voorzien van een speelplein, drie publieke petanqueterreinen, twee publieke tennisterreinen en een groenzone.

Tennisterrein werd hersteld

De twee tennisterreinen waren in zeer slechte staat, met o.a. verroeste palen, afgebrokkelde ondergrond en een overhellende omheining. De slechte staat van de terreinen verminderde niet alleen het speelcomfort, maar bracht ook de veiligheid van de gebruikers in het gedrang.

  • Het tennisterrein dat grenst aan de tuinen van de bewoning in de Spechtendreef kreeg deze zomer een grondige opknapbeurt. De omheining en het tennisnet werden hersteld, de ondergrond werd gereinigd en beschilderd. Nu kan er terug op een veilig manier gesport worden!
  • Het tennisterrein dat aansluit aan het fietspad tussen de Bilkwegel en de Beekstraat wordt voorlopig weggenomen.
    De reden? In de loop van 2022 wordt de Sint-Amandsbeek gesaneerd om te voorkomen dat er nog vuil water in terecht komt. Hiervoor zijn er rioleringswerken noodzakelijk. De beek kronkelt ondergronds en doorkruist het tennisterrein aan de kant van de Bilkwegel. Nu dit tennisterrein vernieuwen en daarna opnieuw moeten openbreken, zou leiden tot verloren uitgaven. De zone krijgt tijdelijk een andere invulling tot na afloop van de saneringswerken. Hier kunnen kinderen nu spelen op een pannaveld.

Participatiemoment 2021

De Stad wil de buurt en de gebruikers betrekken bij de invulling van het speelplein en het sportterrein na de saneringswerken. Daarom zal op een later tijdstip een participatiemoment plaatsvinden. Dit betekent dat er opnieuw een tennisveld gerealiseerd kan worden of dat de zone een andere recreatieve invulling krijgt.

Een uitnodiging hierover volgt in de loop van 2021.

Tennissende kinderen
Tennisterrein Beekstraat
Gerenoveerd tennisterrein
Gerenoveerd tennisterrein

Bekijk hier bij wie je terecht kan met jouw vragen.

Wie kan ik vragen stellen?